Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Saturday, August 13, 2011

Semua kerja tak beres.

Assalamualaikum sayangsss :)

Alhamdulillah hari ini dah 13 Ramadhan kita semua lalui, masa berlalu tanpa butang pause pun. berlalu dengan pantas. dengan ini menandakan bahawa tidak lama lagi kita raya dan tyme untuk aku balik Perlis. 

Kalau boleh hati dan perasaan malas nak balik Perlis sebab sume benda aku tak setel lagi. yela, sembilan bulan jugak aku stay dekat uma. stat training bulan January hari tu lagi aku dah stay uma. dah lama sangat melepak dan makan tidur dirumah. sayang nak tinggal bau bilik yang hapak, katil yang dah kua spring dan kekasih hati pelokcium aku yang dah tercabut kaki.

Semua benda aku tak setel lagi. isi borang kemasukan belum, medical checkup belum, fotostat dokumen belum, bayar yuran pun belum dan naseb baek PTPTN dah setel. mata duitan laa katakan. influenza Malas ni semua berpunca dari kerja. bila kerja aku jadi penat, balik pun dah petang. mane nak sempat aku pergi klinik dan bank. tak pasal pasal aku salahkan kerja.


Minggu lepas last aku kontrak buat biskut raya. minggu ni aku cuti. so, stat besok aku kene setelkan sume kerja aku yang belum selesai. dua minggu sebelum raya aku dah stat buat kek raya. besok, bangun pepagi aku kene pegi pejabat pos dulu nak pos barang untuk muncet. one more thing, aku ta pernah tulis dua cmtu. shake woo tangan aku bila tulis nama muncet. takut pulak rasa bila mak dia yang ambek nanti. hmm, nak takut apa kan, bukan aku letak bom pun. lepas pos biskut ni untuk muncet, aku nak pegi cari baju atau kain kaler putih. aku nak pakai tyme registration nanti. petang nanti aku nak pegi UiTM Machang. just temankan cuzz aku drive pegi training baseball kat sana. hopefully sume berjalan dengan lancar.

*Selamat Berpuasa, Okbai.

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)

click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

12 taikbintang:

AesyaZealous said...

nak gak biskut raya..heeeee

Syazwan Che Deraman said...

manage your time smartly.

have a good day.

cik_nini said...

@AesyaZealous
ehehe. mai raya umah nini ;p

cik_nini said...

@Syazwan Che Deraman
tenkiu dude. tyme management should be smart ;)

Bigdaddyz said...

wah! bukan main sibuk lagi yer...

cik_nini said...

@Bigdaddyz
ahhaha. nak jadi bizi mommy laaa :)

SyazwanSarawak said...

sibuk-sibuk gak, but don't work yourself out too much :)
selamat berpose


tq sebab sudi ziarah teratak buruk sy. hehe

cik_nini said...

@SyazwanSarawak
okai okai. tenkiu dude. selamat berpuasa ;)

Cik Ila said...

wah..busy btul die eh...hahaa

cik_nini said...

@Cik Ila
ahaha. saja buat bizi ja akak. un9 bole pulak ye? hahah

Hans said...

owh
orang perlis ka?

cik_nini said...

@Hans
tade laaa. study je dekat UniMAP. hans orang Perlis ka?