Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Friday, August 12, 2011

Aku bakal engineer tapi bukan designer.

Assalamualaikum sayangss :')

Petang ni aku dah rasa ok sikit. batuk aku better dari pagi tadi lepas aku sapu air kapur dengan limau nipis dekat leher. seyes perit bila sakit tekak plus batuk tyme puasa ni. nak makan ubat puasa. nak minum air suam banyak banyak pun puasa. itu pun aku dah teguk 4cawan tea o panas masa sahur tadi. ini sume dugaan yang Allah beri pada aku tapi aku bole sursive. terima kasih Allah sebab cepat bagi aku rasa lega. 

Lagi sejam masa untuk berbuka. sementara menunggu waktu berbuka tadi, aku sempat laa buat dodol. aku kacau kacau sampai likat. oke tak baik menipu bulan puasa. ekceli, aku baru je siap create doodle. kalau perasan ramai yang sedang berjinak jinak dengan drawing doodle sekarang kan?


First trial, aku buat doodle ni dengan photoscape guide by tutorial. aku usha tutorial dekat SINI. tengku puteri cakap step ni sangat simple but it harder to me. tenguk doodle dorang kiut miut je. jeles sungguh dengan doodle comel kalau dibandingkan dengan doodle aku ni. btw, aku tetap berbangga dengan diri sendiri sebab berjaya draw doodle ni even tak berapa sempurna. for me, tangan dengan kaki adalah difficult part sebab kena padam part yang kita tanak. so, aku punya doodle dah jadi comot.

Yela, kalau aku blaja design dulu pun tade pun lecturer aku ajar lukis doodle ni. aku tak suka subjek yang berkaitan dengan software. dulu lecturer suruh design lampu, kipas dengan aircond tu ada laa. mane laa aku nak pandai buat doodle yang tersipu malu tu sume kan? tangan aku bukan tangan seni. tak suka melukis dari kecik lagi sebab tu aku ta apply designer. designer perlukan imaginasi yang tinggi. aku pula setakat berangan tu bole lah. pape pun, aku bangga dekat doodle aku tadi. selamat mencuba :)

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)

click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

14 taikbintang:

nuruashia ♥ said...

wow!!! aku nk so.!

Cik Ila said...

wow..ade bakat! ;)

cik_nini said...

@nuruashia ♥
bila da pro aku buat laa ke mu neh? haha :)

cik_nini said...

@Cik Ila
ahaha. ta menjadi lagi kak ila. kne harder lagi ni. :)

Syazwan Che Deraman said...

nak.

have a good day.

cik_nini said...

@Syazwan Che Deraman
boy ta tahu buat lagi. nnt i cube ye?

cikpepel said...

mudah je nk msukkn kaler...lpas ni cube msuk kler lk yer

cik_nini said...

@cikpepel
okai okai. nnt nini nak buatkan doodle boy yang ada kaler pulak :)

aiEz said...

cumel sgt doodle ni..;)

cik_nini said...

@aiEz
tipu tipu. mcm tak ikhlas ja. btw, nnt nini nak buat yang lagi comel :)

Arul said...

wahhh k lah 2.... smart laa hehehe

Atiqah Wadiah said...

x per..at least cuba n dpt hasilnyer kan..x cam saya..lukis org lidi pon klh siput babi mengesot :"(

cik_nini said...

@Arul
saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan :)

cik_nini said...

@Atiqah Wadiah
u bole cube jugak. simple je nak buat tapi harder untuk yang bwu belajar :)