Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Friday, August 5, 2011

Perlu ke berseronok dengan skandal hah?

Assalamualaikum sayangs ;)

Korang pernah berskandal? eh, ta payah laa tanya aku. segan pulak nak bagi tahu. maybe dulu pernah laa ada sorang tapi itu pun ta terperasan. sekarang baru aku fikir balik. maybe ini laa dikatakan berskandal. ekceli kami ta kenal each other even satu kampus. aku je kenal dia sebab mamat ni antara hot kapel dekat kampus. aku pun ta tahu ape masalah dia dan aku terjerat dengan ayat takat lebur dia. lebih sudu dari kuah punya laa dia ni. air mata selalu je keluar. aku menyesal bila engat balik. aku anggap dia kawan tapi dia anggap aku lebih dari kawan even dia ada awek. aku ta kesah laa kan sebab aku ni single and aku stay anggap dia membe. aku rasa matured je tetiba.

Cukup laa setakat diploma dulu. menyesal? agaklah. kalau engat balik rasa sayang, kerana skandal tali persahabatan yang terjalin putus. ramai yang cakap mamat ni playboy tapi aku ni ta amek tahu sebab aku bukan nak kapel pun dengan dia. kalau kawan perlu tahu ke kawan kita tu playboy ke tak? nanti ada yang cakap aku pilih kawan pulak sebab dia yang propose aku untuk kawan dengan dia. susah susah. ramai je orang pasang skandal. alasan sume kreatif. cinta jarak jauh, kurang perhatian dan bla bla. teruk betul.

Ekceli skandal ni tade faedah langsung. hilang duet, hilang masa, hilang kawan dan hilang malu serta adab. tak perlu kan selalu bagi hadiah selalu belanja makan selalu lepak bersama. hadiah yang dia bagi pun aku just letak bawah katil. selalu belanja makan tapi selalu jugak aku yang bayar. aku ni cruel? tidak sesekali. aku sudah cukup menyesal dengan dia. aku tak perlukan skandal untuk hidup. 


Semua ini hanyalah permainan perasaan. kalau kita amalkan tabiat berskandal ini, macam mana kita nak setia dengan suami nanti. What you give you get back. so, setialah pada yang satu. hampir 3tahun aku alone tapi tidak terniat langsung di hati untuk berskandal. jangan mengejar sesuatu yang tidak pasti tapi kejarlah yang Maha Mengasihi ;)

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)

click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

13 taikbintang:

Cik Ila said...

skandal sbrnye byk buatkan airmata mengalir...huhuhu

cik_nini said...

@Cik Ila
ahaha. dia pelik akak. selalu menangis dengan nini. nini ta pernah pun menangis sebab dia. mybe tade feel ntok dia kot. ;)

nuruashia ♥ said...

wow..ckp pasai skandal skrng ye? ahahahha..xperli aku kn?? hahaha..aku kekoh mu kalo mu perli aku ahahahha :)

cik_nini said...

@nuruashia ♥
ahaks. terasa pedas ke? ekceli ta tuju kat sape pun. ahaaaha :)

Syazwan Che Deraman said...

ishhh..tak baik ada skandal. ;)

aiEz said...

stia chentaku..hee..
klu berkapel stia pd yg stu..klu kapel gk,ush lme2 kawen trus..dgaan byk woo..:)

MppUniMAP said...
This comment has been removed by the author.
cikkirahh ~ said...

skandal ? syok kot . boleh pasang banyak . haha :p * joke

yess yess , saya adek ain :]

cik_nini said...

@Syazwan Che Deraman
ahaha. itu dulu laa wan. sekarang tade skandal dah. still single lagi okai kan?

cik_nini said...

@aiEz
btul aiez cakap. kapel jap, tunang jap kawen cepat kekal sampai akhir hayat. :)

cik_nini said...

@cikkirahh ~
euw, buat serabut mata owg memandang je dik nak skandal ni dek.

tamo skandal skandal yek?

kem salam dekat kak aein tau :)

a d i n said...

laaa, cik nini ni ke... igtkan nini mane la tadi, xD

btw, mengarut je scandal2 ni, kawan je ramai2, kalau ade jodoh, insyaallah Allah tolong, =)

cik_nini said...

@a d i n
ahaha. betul betul radin.

tamo la skandal nih. nak kawan terus. buat malu woo pasang skandal ni. ;)