Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Sunday, August 14, 2011

Kau lelaki MALAYA idaman MELAYU.

Assalamualaikum sayangggs :)

Anniversary korang bila? aku aku aku tade anniversary pun. eksaited sangat aku nak updated entry kali ini sebab dorang memang sweet. tyme anniversary korang kasi hadiah ape yek? okai, aku tamo tahu tapi aku nak jugak re write entry mizz_nizz. entry asal dekat SINI.

Korang sanggup buat kerja remeh temeh untuk orang yang korang sayang? korang ada idea kreatif tak nak bagi hadiah ape untuk gurl korang? haaa,  aku pun tak sekreatif dia. setakat buat bintang letak dalam balang kaca tu boleh laa. setakat buat froggy dan swan dengan origami paper pun boleh jugak.


Balang kaca ini diisi dengan kapsul yang mempunyai 6warna berbeza sebanyak 365 biji. setiap kapsul diisi sekeping kertas kecil yang bersaiz 5mm x 70mm. how come dia boleh buat kerja remeh macam ni demi orang yang dia sayang? almost 5years hubungan dorang ni. 


Dekat balang tertera 'Nor'Izzah Medicine'. setiap warna kapsul melambangkan perasaan iaitu Rindu (merah hati), Happy (hijau putih), Sedih (transparent), Marah (merah hitam), Jeles (kuning) dan Sunyi (kelabu). dalam 365 kapsul ini, hanya ada satu kapsul yang mengandungi word I LOVE YOU. ye, bukan mudah untuk mencari 1 kapsul dari 365 kapsul yang lain. then, boy berharap agar gurl akan kol dia bila gurl jumpa dengan kapsul yang dimaksud. before jumpa, banyak kali gurl kol boy.

Gurl : Abang, gtau laa ubat yang warna mana satu? banyak nih. huhu

Boy : Hmmm, warna apa? alamak, terlupa laa.

Gurl : Dah penat membongkok bukak satu persatu ni.

Boy : Ayang, kalau ayang baru pun penat. bole tak bayangkan abang kerat 365 kertas, tulis 365, dan masukkan 365 kertas kedalam 365 kapsul.

then............

Gurl : Abang, dapaaaaaaaaaaaaat dah.

Boy : Bole tak abang dengar apa yang abang tulis dalam kapsul tu 6bulan lepas?

Gurl : Cayang, abang sayang sangat sangat kat ayang. plisss, percayalah. I LOVE YOU so much Nor'Izzah. 

Jeleskan dengan dorang ni? seyes aku tak pernah jumpa guy yang buat kerja renyah macam ni, selalunya gurl je yang suka kreatif nih. sangat beruntung Cik Iza kita. gurls kalau ada boys kasi hadiah macam ni reject terus ye sebab dia tiru idea orang. haha. kalau boy tamo gurl korang lari cari cowok Lombok, better korang cari idea yang lebih kreatif dari ni keh? btw, it was  happy moment to both of them. i wish both of u happily ever after. *okbai.

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)

click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

15 taikbintang:

sYafIk-wAy said...

lelaki itu ada ciri macam aku .

nuruashia ♥ said...

alahai sweet woh.!!! nk laki cmtu gk ahhh...

cik_nini said...

@sYafIk-wAy
ahaha. ko perasan ke memang betul nih?

cik_nini said...

@nuruashia ♥
i pun nak jugak ;)

untung kan Cik Iza dapat boyfie cmtu :)

miZz_nizZ said...

cik nini: thnk u very much coz sudi review my blog yg xseberapa ni.huhu. nnt cik nini dapat bf yg lg best nye. cye la =)

Cik siti said...

sweetnyer! :)

Fatin Farhana Binti Ramli said...

sumpah air mate aku meleleh bace entry ni..terharu wo..boy tu betul-betul syang mati kat gurl dye..

cik_nini said...

@miZz_nizZ
InsyaAllah. tanak bf, nak kawen terus boleh tak? haha.

btw, semoga korang kekal hingga anak cucu ye?

ta sabar nak baca entry ntok nini ;)

cik_nini said...

@Cik siti
seyes dorang sweeet ;DDD

jeles kan sys?

cik_nini said...

@Fatin Farhana Binti Ramli
tamo nangis ye? hopefully yu pun dapat yang best dari terbest.

cheer sys. kita sama doakan ;)

aizart said...

mane la dia dpt idea bnde2 camni. haha

cik_nini said...

@aizart
itu namanya kreativiti. ko ada? haha

Sarah Mohd Saleh said...

perghhh.manis bergula tak hengat nih ;)

cik_nini said...

@Sarah Mohd Saleh
ahaha. manis macam madu bole sampai kene diabetes. ;p

Anonymous said...

bley plak terbaca kat sini.. cam kenal jew jejaka idaman malaya ni... sweet giler kot.. dah la setia.. hensem, atlet, pandaiii... ngah buat phd plak 2.. untungla sapa2 dapat jejaka 2..