Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Thursday, August 11, 2011

Alahai terharunya bila ada peminat. :]

Assalamualaikum sayangs :)

Saat aku menulis entry ni, aku baru saja selesai bersahur untuk hari ke 12 berpuasa. salam ramadhan yang ke 12 untuk semua. aku just nak sharing pengalaman je dengan u olws. ini sume berpunca dari mukabuku. ye dari pesbuk. ye dari facebook. u olws penah baca status pasal no telefon bimbit korang sume sedang dipaparkan di facebook tak? ekceli, aku memang pernah terkena woo.

Nombor telefon bimbit anda semua sedang dipaparkan di Facebook. Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik Account, klik Edit friends, klik Contact di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan anda sedang dipaparkan. 

Dulu ada someone add aku dekat fesbuk. better aku tayah laa mention nama si dia ye sebab aku bukan nak mengaibkan orang. bulan mulia ni tak elok mengaibkan sahabat seagama. aku just nak sharing je apa yang pernah berlaku pada aku. ekceli tade pape yang menyakitkan o merugikan aku pun, just wanna u olws alert wit this situation.

Boy pernah add aku, then aku terus approved. tabiat aku dulu suke je approved orang tapi ta suke add orang. bila aku approved, dia terus on chat dengan aku. gaya boy chat macam da berabad dia kenal aku, walhal baru je aku approved dia. lagak dia macam fun sangat dapat kawan dengan aku. i can feel it.  then, dia stat laa ayat merayap dia. aku tak leleh okai. aku bukan berlagak tapi aku tak tertipu dengan kata kata palsu itu. boy paksa aku kasi fon number tapi aku tak kasi. then, dia ada gtau yang dia akan berusaha untuk dapatkan fon number aku. aku tak expect dia akan dapat fon number aku dari sesapa. maybe afta two weeks aku dapat kol. boy introduced diri. i'm really shocked. bila ditanya, dia cakap dia amek dekat fon contact fesbuk but aku stil musykil. seyes, aku curious dengan siapa dia dapat number tu.


Bila aku kenal muncet, dia pulak tanya napa nak letak fon number dekat fesbuk? aku terkejut laa sebab aku da hide tapi dia stay bole tenguk. so, aku delete terus dari fesbuk sebab kalau u olws hide pun, fon number stay dipaparkan di ruangan contact. kalau kasi no fon salah ta jadi masalah kot. sekarang, baru laa aku percaya yang boy memang amek dekat contact fesbuk. maybe dia try and error. kalau u olws tak percaya, u olws bole compare dengan real fon number membe u olws. beware okai. :)

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)

click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

11 taikbintang:

dak eina said...

eina penah kena.. terkejut gler ah >.< trus buang pas dia ckp amek kt fb

Brilliant Marjan said...

tq for the info..baru tau..tp mujur tak letak lengkap

Fatin Farhana Binti Ramli said...

nsib baik aku tak letak..

cik_nini said...

@dak eina
gud gud. nini pun da unfriend ngan boy. :)

cik_nini said...

@Brilliant Marjan
bagus laa mcm tu. pesbuk ta bole dipercayai :)

cik_nini said...

@Fatin Farhana Binti Ramli
tayah letak teruk pun tape. jangan pulak nak pegi letak pasni. hehe :)

feza said...

baru tahu juga.. nasib tak letak num fon

nuruashia ♥ said...

hahaha..ngade sgt letak sape suh :P ahhaha

cik_nini said...

@feza
tayah letak tau :)

cik_nini said...

@nuruashia ♥
i nak u salu kol i laa babe ;p

aizart said...

waaaa.. ada pminat. hebt. eheh