Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Thursday, July 28, 2011

Nak kasi nama ape ye dekat cake kiut aku nih?

Assalamualaikum sayangs ;)

Balik keje semangat on lappy sebab nak unline. hari ni ada orang tempah cake. aunty yang order cake tatau nak order cake ape tapi dia ada cakap laa rupa bentuk cake tue. tade laa susa sangat nak imagine. aunty tadi nak cake yang letak blueberry jem dengan buah dekat tengah. then, topping pun nak buah. siap aunty tadi cakap kasi buah banyakbanyak tau. harga mahal ta kesah. tunggu apa lagi kan? chef nini bersama assistant memulakan tugas dan misi.


Ecece, korang nampak ta sapa yang buat tu? nak percaya atau ta terpulang laa kan? meyh aku cita apa isi kandungan cake ni. nnt korang bole laa cube sendiri. first, korang buat spounge cake. cake lain pun okai jugak kot. then, korang belah tengah cake tadi. korang sapu laa fresh cream. fresh cream tue bole beli dekat supermarket. lau nak flavour pape just pikidap. yang tadi aku sapu blueberry plus fresh fruit. peach plus strawberry plus grape plus kiwi. then, korang topping laa dengan fresh cream tadi. guna fresh cream ni nak kasi rasa macam ice-cream jugak laa. finally, ini hasil tangan aku.


Hasil keje yang ta memuaskan hati sebab touchup ta okai. aku amek lebihan buah yang aunty tadi tempah ja. presentation cake ni ta bape kiut. aku tatau cake ni apa namanya. aku nak kasi nama kiut laa sikit. Tutti Fruity Cake. bole ka? haha.


Impian aku, i'm gonna be an engineer and dalam masa sama aku ada bakery. nak tanya sekali lagi. bole ka? haha. tadaaa, rupa sebenar cake yang aunty tadi tempah. delicious yaww! ;)

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)

click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

6 taikbintang:

cik Dil said...

wahh hebatnya buat cake..shantek n nmpk sedapp giler..

cik_nini said...

@cik dil
nini ta buat cake pun. nini just topping ja ;)

Cik Ila said...

nama kek = Sri NINI...hihihi

cik_nini said...

@cik ila
itu nama company nini la akak. hehe ;)

nuruashia ♥ said...

haa aku tahu..taruk nama han min min hahahahha..:P

cik_nini said...

@nuruashia
lau taruk nama min min better aku taruk nama effendy maula idris. hehe ;)