Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Wednesday, March 23, 2011

A TEARS ALWAYS ACCOMPANY ME

assalamualaikum.....
aku rindu amer. aku rindu nak borak ngan amer. aku rindu ntok share poblem dekat amer. aku rindu nak dengar amer gelak. aku rindu nak dengar amek nyakat aku. aku rindu amer sangat-sangat. 

sepanjang 5 bulan, wnie asyik rindukan amer. malam kelmarin wnie tengok bulan. amer tau ta bulan tue cantik. amer tahu kan wnie suke tengok bulan ngan bintang? nama blog wnie pun evangeline kan? maksud evangeline tue satu bintang yang terang pada malam gelap. amer cakap, lau tengok bulan tue mesti nampak muka amer tengah senyum pada wnie. wnie tunggu aje nak tengok muka amer tapi wnie ta nampak pon. wnie sedih tau.


bila wnie ada masalah mesti wnie cari amer kan? bila wnie kol mesti amer tanye ada masalah ape plak neh? mesti adik nak mengadu kan? heehee. nampak sangat wnie cari amer bila wnie ada masalah aje kan? amer slalu cakap wnie neh owg bodoh sebab selalu pentingkan owg laen dari diri sendiri. bila amer nasihat, wnie bukan nak dengar pun. wnie selalu kecik kan hati amer. tapi amer ta kesah pon. amer gud listener. amer seorang cheerful. selalu ketawa. selalu gelak. selalu mengusik wnie. rindu nak jumpe amer. amer ada pesan, klau wnie cdey and tade tempat ntok mengadu, wnie bley nanges. how heartbroken u are, only cry for 3minutes. hurm, 3minutes aje amer bg wnie nanges tp wnie slalu nanges 3jam. >,<

bila last day kita jumpa yek? seingat wnie cuti semester4 dulu. sekadar kebetulan. amer ngan akak ngah date. wnie ta brani sangat nak gngu. kita selalu kontek ikot facebook aje kan? bila ada poblem, mesti story-story dekat chatbox. sume masalah mesti setel. wnie pun rasa lega bila dapat cite ngan amer. amer selalu nasihat wnie. tegur wnie klau wnie ada buat silap. bila dah lame ta borak, wnie cube kontek  amer balik ikot facebook. seminggu lebih bwu amer reply. amer cakap amer ta sihat. panjang cngat mesej amer bagi dekat facebook. penat tau wnie bace. wnie ta amek seyes dekat mesej tue sebab wnie tau amer selalu memaen and ta penah nak seyes. amer engatkan wnie untuk pilih kawan yang baek. jangan mudah untuk berkawan. amer cakap, dia anggap wnie macam adik sendiri sebab amer tade adik-bradik perempuan.

bila wnie ada masalah besar, wnie mula cari amer lagi. wnie nak cite sume dekat amer. wnie kol amer banyak kali tapi tade pun yang jawab. besok hari wnie kol lagi tapi tade owg jawab jugak. tyme tue wnie stay dekat perlis dengan oda aje sebab kami kne tunggu exam MUET. bila malam wnie stay sowang kat umah sebab oda kua ngan aidil. kusyuk layan muvee, nini dpt mesej. 'adik, amer dah tade. pagi tadi kebumikan jenazah'. YA ALLAH, amer da tade. amer memang sakit. akak cakap amer ada thalassaemia. wnie nak balik ziarah pusara tapi banyak halangan sebab wnie ta bley kua dari perlis. tyme tue banjir besar dekat perlis. member wnie nak hantar pegi airport Langkawi tapi feri ke Langkawi tade. so, wnie terpaksa tunggu ntok amek test MUET dulu then terus bertolak balik Kelantan. sudah hampir 5 bulan amer pergi meninggalkan dunia. semoga roh amer dicucuri rahmat. amin~~~

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)
click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

2 taikbintang:

Inspirationalefeks said...

jgn sedih k :) .... kosong minda

niniey_nOty said...

@Inspirationalefeks
oke. tenkie. sekadar luahan hati.

lame ta singgah sini. sihat?