Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Sunday, March 6, 2011

The Most Secure Boyfie =D

assalamualaikum.

hari neh keje department baru. department senggaraan SAVR. hurm, ada blaja pasal tower ngan cable underground sume. btw, neh bwu aje sampai uma. tadi kua site dekat  Pasir Puteh. lebey kurang macam fault finder. lau nini cite panjang pun, u olws tahu ke? abaikan part neh ea?


berbalik kepada tajuk entry kte pada hari neh, the most secure boyfie. boyfie ke? hurm scandal pon da cukup  babe. seumur hidup aku neh, aku ada sowg boyfie. tue pun da cukup. heehee. tapi  ada gak owg cakap aku neh suka layan laki. hurm, aku ta rasa begitu sebab niat aku sekadar nak berkawan. ta salah kan?

sabtu lepas nini ada post entry dekat facebook yang berbunyi " nseb baek niat aku untuk ke Perlis terbatal. jauhkan aku dari pandangan BELIAU ". hurm, meleset aje. dia da nampak aku hari neh! at first memang da terniat kat hati nak balik Perlis minggu lepas sebab nak uruskan surat menyurat untuk apply IPTA lagi. nak kene ada transcript penuh dan surat tamat pengajian. sume neh kene berunding dengan HEA UniMAP. fikirkan keadaan aku yang ta bape nak sihat, aku batalkan niat terus. hari Jumaat pagi aku dapat tahu dia sudah berada di Perlis. owh, nseb baek aku ta pegi sana. tapi macam mane dia dapat tahu aku akan ke Perlis? aku da ta kontek dia hampir tiga bulan. aneh!

hari neh bangon awal pagi sebab lapar. terus masuk dapur gorengkan cucur. tetiba dengar phone tapi sengaja ta angkat. ding dong! bunyi mesej phone plak dari dia. dia tanye aku da pegi keje belom? aku  cakap da pegi padahal aku stay kat uma lagi. then, dia dah guna ayat pasrah. aku tnye kenape? tujuan dia mesej aku pepagi hari sebab nak hantarkan aku pegi keje. terkejut seyh! dia balik kelantan. for what? nak suprisekan aku. mybe kami da memg tade rezeki untuk berjumpe. aku terus ke site  dekat Pasir Puteh. ding dong! ada mesej lagi. "hye, melenggang aje tepi jalan? jage-jage. kete sume laju. owg da otw balik KL neh." erk, dia da nampak aku tyme aku wat keje tadi. dia balik ngan parents. huh!

"owg memg niat nak balik hantar kmu pegi keje tadi, bley jumpe, makan same. tapi owg mintak maaf, owg lewat jage. kmu da pegi keje. engat nak wat suprise laa". hurm, tenkie sangat awak sebab susah-susah datang semata nak jumpe dan buatkan suprise untuk owg. kte bukan macam dulu. awak ada life awak sekarang. dia kenal awak lebih dari awak kenal owg. be concentrate untuk dia. awak ta payah laa wat suprise mcm neh lagi. awak dah tinggal keje dan  habeskan banyak duet untuk balik kelantan. appriciate your commitment. wish u happily.

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)
click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

14 taikbintang:

Inspirationalefeks said...

sweet

niniey_nOty said...

@Inspirationalefeks
hurm. tenkie awak.

Imran nyambek said...

camtulah

niniey_nOty said...

@Imran nyambek
camtue laa? means? heeh >,<

mysara said...

byase la..org mmg ske ckp bkn2...
berkwn pe salahnyer kn...;)

.nuruashia. said...

bapak sweeeettt :D ooo dop se ngakua de gewe disss?

NasZ said...

sweet sangat...huhu..

dina darwina said...

hehehe..pe kabar?

niniey_nOty said...

@mysara
gud2. tapi owg ta fikir mcm kmu dear. heehee =.='

niniey_nOty said...

@.nuruashia.
bukan gewe. da wat pembetulan kan? just a scandal. hurm, nnt story2 oke beb?

niniey_nOty said...

@NasZ
hurm. tenkie. tapi sume tue mcm tade makna.

niniey_nOty said...

@dina darwina
da sihat dah. dear? =)

Pinky Pixie said...

perenggan akhir tu sedih la. huwaaaa T__________T

niniey_nOty said...

@Pinky Pixie
erm, sedeyh ea? jom nanges sama-sama. T_____T