Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Friday, March 11, 2011

aku takut anjing. SUMPAH!

salam hensem for dudes & salam comey for beb. nini was here dis nite =)


hujan tengah segan nak turun. sebijik dua aje yang berani terjun ke bumi neh. so, nak kua uma pun kene fikir dua tiga kali jugak. nanti turun hujan batu susah pulak. petang tadi hanya mampu melayan perasaan. tetiba aje teringat kisah masam manis pahit masin kat Kolej Kediaman Tun Ghafar Baba (KKF). rindu seyh! kenangan paling nini ta bley lupe. kene kejar dengan anjing! anjing hudus! anjing gila! takot beb tengok anjing tue. muka macam anjing polis.

at first, nini & elis lepak-lepak depan uma sambil tunggu technician dtg sbb uma nini aje yang blackout tyme tuh. tyme lepak-lepak tue ramai aje junior lalu-lalang. myb  dowang nak pegi makan sbb jam dah pukul 8. nini & elis syok aje borak-borak sambil usha junior yang lalu. tengah syok kami gelak, elis tunjuk ke arah anjing tue sambil menjerit. tunggu ape lagi? nini terus lari naek bilik. cuak seyh! tapi still lagi gelak besau sbb rasa lawak je bila kene kejar anjing.

pukul 9 kami pegi makan. then, masa makan tue kami ada dok cite pasal anjing tadi. nini, leya, mas, shepah, & elis dah janji tamo lari kalau jumpe ngan anjing lagi. pukul 11 kami da sampai depan gate besar KKF. first sight nini terus nampak anjing tue. nini terus jerit jangan lari tapi sume da lari tinggalkan nini. mau nini ta lari sama sbb anjing tue da lari datang dekat nini. mas & shepah lari masuk cafe sambil menjerit dan terlanggar pagar. kebetulan tyme tue ramai guys ngah tengok bola. malu siot! elis & alia plak menyorok belakang tiang gate. kalau tiang tue besau tape jugak. neh sama besar dengan lidi. lawak gila! nini plak masuk aje uma junior. cyap pegi tutup gate then terus lock sbb ta kasi anjing masuk. bila nini pandang balik, anjing tue lari wat derk aje. lutut aku ketaq ampa tau! da taley berjalan nak balik uma.

bila sume da cool, kami lepak dekat kerusi batu depan uma tue sambil tunggu mas dion turun amek reload card yang dia kirim. bila mas turun, panjang la pulak cite kami. so, bertempek kami sume kat situ. tung tang dok cite sambil gelak. elis tunjuk tempat gelap. aku nampak! seyes aku nampak! anjing tadi laa weyh. tanpa tunggu membe laen bangun, aku terus lari tinggal dowg kat situ. sape suh kowang tinggal aku sesowang tadi? kejam! swie ea? ta sempat nak jerit kat kowang. aku selamatkan diri aku dulu. sume muscle kejang sbb shock kat anjing tue. pecut sampai urat perut aku tertarik. tapi aku rasa memang laju aku lari tyme tue.

hurm, 3 kali dalam sehari kene kejar dengan anjing. sumpah aku TAKUT! sekali anjing menyalak aku da menyorok belakang membe. lautan berapi pun sanggup aku renangi. 


TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)
click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

2 taikbintang:

IeDa_IsHiDa88 said...

sma la.. ida pun tkut anjing jgak.. teringat masa sekolah2 dlu kan.. slalu kena kejar ngan anjing..huhuhu...

niniey_nOty said...

@IeDa_IsHiDa88
hurm, seyes takot btol kat anjing. bukan maen2. skali anjing menyalak, memang ta cukup tanah nini lari. hehe