Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Tuesday, March 8, 2011

Selamat Menyambut Hari WANITA =)

assalamualaikum......


granny! hurm, amacam nenek aku? ada style kan? nenek kowang ada? HAHA. superb aje nenek aku. ada facebook. letak kat profile picture gamba neh. bley komen-komen dengan cucu cicit. aku da ta berani nak wat dajal kat facebook. nnt nenek aku tahu. kantoi laa weyh. haahaa. oke, tipu!

sape tahu hari neh hari ape? hari selasa. aku pun tahu hari neh hari selasa. ekceli, hari nie merupakan hari wanita. sape yang wanita neh? nenek kw, emak kw, kakak kw, makcik kw, cuzz pompuan kw dan kawan pompuan kw tue sume wanita laa dodol. nenek aku neh pon wanita jugak. itu pon tatau ka? hurm, naseb badan laa. sebelum terlambat, aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI WANITA kepada wanita yang berada di Malaysia. ta lupe juge kepada blogger wanita. =)

masa kini, wanita disanjung tinggi. banyak persatuan untuk wanita telah ditubuhkan. persatuan wanita itu laa ini laa da macam cendawan tumbuh kan? ececeh. bukan tue aje yang aku nampak, contohnya Taman Mimi. hurm, bukan ke tue nama wanita? ada ke Taman Mamat? tade kan? Mingguan Wanita. ada ke Mingguan Lelaki? tade kan? Majalah Dara. ada ke Majalah Teruna? tade kan? Wanita Hari Ini. ada ke Lelaki Hari Ini?itu sume sekadar contoh sahaja. sume sumber berasal daripada wanita.

btw, nini nak pesan kat sume wanita yang terbaca entry neh janganlah terlalu bangga dengan martabat yang diberi. sape yang tak sanjung kte kalau bukan golongan lelaki? para suami mesti laa sanjung isteri kowang kan? kalau tak nape kowang kawen? so, para isteri perlu lah taat kepada golongan suami kerana mereka sume ketua segalanya. lelaki juga perlu hormat pada golongan wanita. jangan plak kowang fikir nak belasah wanita aje ea? awas! kowang kene fikir, mak kowang pon wanita jugak kan? so, fikir-fikirkan lah dan selamat beramal.

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)
click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

6 taikbintang:

NasZ said...

best la ada nenek lagi..huhu..selamat menyambut hari wanita...

niniey_nOty said...

@NasZ
tenkie. kte syg nenek kte. =__"

Eyqasara said...

eyqa tak kawen lagi... tapi bakal... 2015.. hikhikik... :D hope ada smbutan lebih meriah hari wanita bila da kawen....

bunga said...

selamat hari wanita sedunia..hehe..

niniey_nOty said...

@Eyqasara
ea? lau kawen ke bwu dapat title wanita? nini tatau. hikhik

niniey_nOty said...

@bunga
hehe. tenkie. =_____=