Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Saturday, February 26, 2011

Entry BEREMOSI | TUJUH SISWA IBLIS

Salam & Hallo Readers.

aku cukup tersentap pabila terbaca satu post kat home fb yang berbunyi 'Buat Malu U Aje Kowang Neh. Pegi Balik Negeri La Weyh'! tanpa dipelawa, aku komen balik kat post tue 'Cte Ape Neh? Ce Cita'. feedback yang aku dapat ' Ko Cri Sendiri Dekat Metro Online'. DAMN! klau kowg nak tahu ape cite neh kowg  bley bce sendiri kat SINI

klik bagi sesapa yang nak tahu lbey detail tentang cte neh.

nape kw emo sangat nini eh? oke, aku emo sebab case neh melibatkan IPTA. IPTA oke? klau nak cakap kowg tujuh owg neh ta pandai, kowg dapat blaja kat IPTA. mybe kowg ta pandai nak gnekan keistimewaan yang owg kasi kot. HADEH =,='

then, IPTA neh plak terletak kat Perlis. u olws tw ta ada bape pusat pengajian yang ada kat Perlis? aku bley list la weyh kat sini klau u olws nak tw sangat. dah tiga tahun aku kat Perlis tue, ta kan laa aku ta tahu kan? weird aje! IPTA yang ada kat Perlis tue UniMAP ngan UiTM Arau sahaja. pastu ada laa Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Maktab Perguruan Perlis & Matrikulasi Perlis. so, pahampaham jela kan siswa tue student mane? aku ta mention U yang mane sebab aku sendiri pon tatau detail pasal news neh. yang pasti aku sedih sangat sebab peristiwa neh berlaku pada owg yang berpelajaran.

bertambah emo pabila aku terbaca, pelajar yang dikehendaki itu berasal dari negeri aku sendiri. ceyh, shameful ! not humiliating ! dat gurl yang 'dikenakan' pon student IPTA. bawak tobat laa adeqadeq ye? kalau disabitkan kesalahan 20 tahun penjara tue. HADEH =,='

sedih betol ngan kowg neh ! aku harap sangat lepas neh ta dengar lagi berita yang sedemikian. gunakan peluang study yang owg bagi untuk kehidupan yang lebih cerah. 


click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

7 taikbintang:

Nobita Sensei said...

UiTM kot.

Inspirationalefeks said...

jgn emo2 k.. hehe .. nafsu xkenal orang dear !

sini nak tag awk .. bz kan otak awak sikit :P ..
tengok entry bru sy .. buatla ..senang je ..copy paste and buat apa yg di suruh

niniey_nOty said...

@Nobita Sensei
ntah laa. komplot dua U la kot. dowang berkerjasama. haahaa

niniey_nOty said...

@Inspirationalefeks
oke. ta emo da hari neh. heehee

i will. hehee.

amal_fc1303 said...

bangang kan dak2 nier.
dtg U soh blaja nie pi rogol anak dara org plak.
xda keje ke korg nie.

niniey_nOty said...

@amal_fc1303
haahaa. weyh, jgn dok lepas pasaan kat blog aku. ape da jadi kat sane? ce cite.. ce cite..

AMIanna said...

Niney... budak laki Unimap tu x salah.. believe me.. I noe da tru story.. ble tbe mase nyer.. mereka akan tampil ke depan dan bongkar kisah sebenar.. InsyaAllah..