Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Friday, February 25, 2011

Bercinta Dengan Pasangan Yang Lebih Berusia

sepetang Jumaat bersama nini yang berkarang dari blog Bro Framstone ;

laju aje tangan menaip ntok berspekulasi tentang isu yang diutarakan oleh bro. Best Ke Bercinta Dengan Pasangan Yang Lebih Tua?

yuyu & bro

salam pembuka tirai. haahaa, prob skunk neh nini tade pengalaman sangat tentang pasangan yang lebih berusia. based on pengalaman, bercinta dengan lelaki tua 2 tahun dari nini tue ada lah. Ncik neh bley dikategorikan sebagai gud lover. kat sini nini ta expect pon bahawa lelaki yang lebih berusia neh bukan gud lover. sbnarnya dowg neh lagi romantik, caring, & more love. 

nini ada kisah pasal budak uma. ekceli, membe nini neh suka owg yang lebey matang dari dia. so, she got her boyfie. skunk neh boyfie dia da dapat keje kat Modenas Gurun as an engineer. da nama pon engineer neh mesti laa sibuk memanjang kan? so, ada laa skali membe nini merungut kat nini yang boyfie dia neh ta ada masa langsung pon ntok dia. keje pagi balik malam. everyday same aje. one sms per day only say gudnyte. kawan nini pon mcm da ta tahan laa kan? how come da couple pon mcm ta couple kan? ekceli bukan nak ape pon. just wanna share a problem. dowg memang tade masa nak kua date. tambahtambah ag sowg dok kat Gurun, then ag sowg dok kat Perlis. tapi ta ada laa jauh sangat. one day, minah neh mengamuk kat boyfie dia. dia frust sbb ta heppy mcm pasangan laen. then, trus aje minah neh majuk. u olws tau ta boyfie minah neh buat ape? haahaa. sejam setengah lepas tue boyfie dia da terpacak kat depan gate wit a bouquet of flower. ceit, memg sweet gila dowg tyme tue. tue laa kan nini da cakap lelaki yang berusia neh sangat romantik tapi dowg ta kan tunjuk yang dowg neh sebenarnya penyanyang. 

then, nini rasa lelaki yang berusia neh ta ada laa mengongkong. lau nini ngan Ncik dulu rasanya memg twenty four seven six nak sms. phone tue memang tergantung kat leher. nak pegi situ kne sms dulu. nak buat keje pon kene sms dulu. bila da sms tue sumenya Ncik ta kasi pegi and ta kasi buat. memang rimas sangat. mybe jugak tyme tue budakbudak ag. gila sms laa kot. one day, boyfie membe nini neh gtau laa nape dia ta suke sms & dia terus kol aje. dia cakap zaman dia bercinta dulu, ta ada phone pon. so, dia ta pandai mse couple neh dia nak kene sms slalu. myb laa dia punye explanation tue btol. skunk neh kan perubahan teknologi terlalu canggih. tapi jangan laa dapat message tue buat derk aje.

but, owang yang berusia neh cepat tacing. lau da tacing tue hampir berminggu jugak kene pujuk. heh, ta larat laa nak kene pujuk slalu neh. jangan tacing slalu eh. =,=" 

tue aje yang sempat nini olah ntok bro kali neh. bagi nini, lelaki yang berusia menjadi idaman nini sbb mereka mungkin lbey matang dalam menguruskan kehidupan harian. lelaki berusia tue not stand for lelaki yang dah ada isteri oke? THINK !



click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

11 taikbintang:

alyaaboolat said...

kalo dgn lelaki ag muda dr kite cmne???:)

emieysandra said...

ermm..tol tu, ramai yg suke lelaki yg lebih tua dari umurnye, slh satu sb lelaki tu lbih menjaga..:D

niniey_nOty said...

@alyaaboolat
lelaki ag muda dari kte? mcam leceh aje kan? lau dowg tue matang dari kte, carry on aje alyaa!

niniey_nOty said...

@emieysandra
haa, btol tue emieysandra. kan daa ada pengalaman, jom laa share ngan kami. heehee

Mra Mastura said...

tue setahun leh? hahahha

niniey_nOty said...

@Mra Mastura
ntok mra bley aje. teet! heehee

Bro Framestone said...

awat bro terasa cam pernah je buat cam tue


Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

niniey_nOty said...

@Bro Framestone
buat derk eh? jangan sesekali wat cm2 bro. ta suke. =.='

Lulu caldina said...

wooo blog purple...canTik

niniey_nOty said...

@Lulu caldina
tenkie lulu =)

cikgu wawa said...

Klw beza 5 thun cmna plak ea??