Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Friday, May 27, 2011

Yup, aku PEMABUK. so what?

banyak kenangan manis yang tidak dapat dilupakan semasa berada di kolej selama lima semester. semester keenam aku stay dekat rumah sebab aku praktikal dekat Kota Bharu. aku rindu student life. tak sabar rasanya nak balik ke kolej. miss student life sociallistic.

dion dan eday terlibat dalam kemalangan pada semester ketiga. ketika dalam perjalanan pulang ke kolej dari Tanam Rekreasi Sungai Kechor, dion dan eday yang menaiki motosikal dilanggar oleh seorang akak. akak tue naik kete ape ntah. aku pun dah lupe. kejadian nie dah lama terjadi. tak mustahil laa aku dah lupe kan? kaki dion patah. dion dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah, Kangar. eday tade kne pape. eday oke sihat saje.

aku terkejut jugak laa, pabila syahir gtau kaki dion patah sebab eksiden depan taman kechor tue. ramai member yang pegi melawat dion dekat hospital. masa aku kol apeng, dia cakap dion oke je. dowang siap gelak gelak even darah still lagi keluar melalui kaki dion. tyme tue doktor tak periksa pun lagi kaki dion. aku dapat berita dari apeng bahawa kaki dion kene masuk besi. adoi, memang aku taley bayang laa tyme tue kan. aku dengar pun dah rasa takut, tapi dowang still boleh buat bising dekat emergency hall.

dion ditahan diwad selepas operation. terdetik jugak dekat hati, nak pegi melawat dion tapi aku ada banyak esemen nak kene submit. aku lupekan terus hajat tuh. aku bercadang nak pegi melawat dion besok pagi aje. syahir dah janji dengan aku nak bawak pegi melawat dion. pukul 10pagi, syahir text aku suruh siap siap. dia dah siap dan tunggu dekat bawah. aku yang baru terjaga terus pegi mandi. ta sempat nak bekfes pun tau.

aku still mamai bila sampai dekat hospital. aku dengan muka selamba aje masuk wad dion. tyme tue, kak ummul dan nada ada temankan dion. dion pulak ngah sibuk dok bercerita dengan wakil insurans dia. aku, syahir, kak ummul dan nada khusyuk saja dengar cite dion. sambil cite, dion bukak selimut dan tunjuk kaki dia yang kene masuk besi. aku namapak darah beb, melekat dekat selimut tue. ekceli, darah tue cuma setompok dan kering. aku tenung aje dekat tompokan darah tuh.

pusing. pusing. pusing. dekat mata aku, kua macam siaran tergendala saja. seyes beb, aku tak tipu. sekali, aku terus bagi tahu syahir yang aku pening. mybe syahir tak dengar sebab tade respon. dengan semangat yang tinggi, aku gagahkan diri berjalan pegi sebelah kak ummul. aku bisik dekat kak ummul yang aku pening. gelap. aku dengar ada orang dok tanye kenapa. memang bising gila. sekali aku rasa pipi aku kene tepuk tepuk. aku dengar orang cakap bukak kasut dia, bukak jam dia, bukak sume. ayoyo, memang parah laa kan kalau nak bukak sume. aku sekadar mendengar tapi pandangan aku gelap gelita, tubuh aku lemah.

bila aku bukak mata, aku dah ada atas wilcha. kak ummul stroll aku kat luar wad. haha. aku siap boleh senyum lagi dekat kak ummul. dengan muka tak malu, aku mintak air susu dutch lady dengan kak ummul. kak ummul bawakkan aku air milo kotak yang orang kasi dekat dion. baru aku tahu, yang aku nie MABUK DARAH. haha. balik kolej, ada saje budak yang perli aku. sekian.

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)
click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

5 taikbintang:

::Mastura Zakaria:: said...

ingatkan mabuk minum tuak kat kelate..hihi..singgah melawat cik nini kat sini...

Inspirationalefeks said...

hekhek.mabuk darah?

cik_nini said...

@::Mastura Zakaria::
nini ta minum tuak laa yunk. haha :)

cik_nini said...

@Inspirationalefeks
yup. haha. :)

suha said...

naseb baek cik suha xde mabuk darah (^_^)