Ms.Evangeline

My photo
Bachelor of Electrical System Engineering in UniMAP. gonna be an Engineer. amin :)

Tuesday, May 24, 2011

single. double. triple.

Assalamualaikum.

selamat datang ke blog yang bersawang nih. agak lama jugaks laa nini ta updated new entry kan? haha. no mood oke. ekceli, no more reason. masih bersawang ke blog nih? ntah-ntah da berpuaka kan? jeng. jeng. jeng.

single. double. triple. aku pilih single. why? haaa, mai dengar hujah aku nak kasi. tatau laa kan u olws agree or disagree pulak kan. it's just my opinion and i wanna share wit u olws. lau ta setuju nanti tinggal aje komen tau.


single. i would like to choose single. single means nobody come to accompany me. senang cerita saya nih alone. not taken. ta faham lagi? oke, saya nih tak berpunya. ta faham lagi? oke, lantak ko laa eh jang. saya suke dengan life saya sekarang sebab ta payah nak fikir pasal orang lain. ta payah aku nak fikir pasal ko tau. ko da makan ke? ko da mandi ke? ko da solat ke? aku jaga diri aku, ko jaga diri kau. senang cite kan? and ko kene tahu, aku boleh jaga diri aku. 

double. it's means pair. couple. sume tue maksudnya double laa kan? aku bukan nak cakap aku nih anti-couple or so on. aku cume suke single buat masa sekarang sebab hati masih tertutup. wargh, boleh ke cakap cm2? haha. kalau kapel nih asyik nak berkepit kan? nak makan sama, nak minum sama, nak mandi sama, sume nak sama laah. bukan tak boleh makan sama sume tue, tapi kalau tiap-tiap hari tension jugak laa kan? tade privacy ah aku. kekadang nak jugak layan perasaan sesorang kan? korang pun kene engat jugak, orang yang setia dengan kita sekarang, tak bermaksud akan setia sampai bila-bila. kapel dengan orang lain, tunang dengan orang lain, nikah dengan orang lain. 

triple. bila da kahwin tue mesti laa dapat baby kan? dah jadi triple. alam perkahwinan nie sungguh mencabar. ko da pandai masak ke? ko da pandai kemas rumah? ko da pandai arrange masa? ko da ready nak kawen? konklusinya, i'm still young. ada jugak owg cakap childish. kalau child mesti taley kawen kan sebab belum cukup umur. haha. i'm not ready yet. sape nak kawen ngn aku meh datang rumah, sila isi form. sekian.

TENKIE SUDI KLIK HEARTBEAT NINI =)
click LIKE button + comment MsEvangeline oke? =.=

4 taikbintang:

nuruashia ♥ said...

pelawok pelawok single :P

niniey_nOty said...

@nuruashia ♥
btol neh. aku sekeh baru tau :)

annur_islam said...

pelawok pelawok..nipu semata mata...:P

niniey_nOty said...

@annur_islam
xtenang laa aku nak jiwang lau pok mg 2 ore nih ado. haha. ce bg privacy cket.